Ylös
Päihdeterapia

Päihdeterapia

Oletko huolissasi omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä? Koetko tarvitsevasi muutosta elämääsi? Lähdetään yhdessä pohtimaan elämäntilannettasi ja etsimään toimintamalleja muutokseen.

Terveyden rapistumisen lisäksi päihteiden liikakäyttö vaikuttaa helposti muuhun elämään: perhe kärsii, normaalit sosiaaliset suhteet katoavat ja poissaolot työstä saattavat johtaa työpaikan menetykseen.

Miten?

Päihdeterapiaan voi hakeutua yksin tai yhdessä puolison tai ystävän kanssa. Luottamuksellisen hoitosuhteen edetessä olisi hyvä tavata myös koko perhettä. Puolisolta, vanhemmilta, ystäviltä ja sukulaisilta saadulla tuella on todettu olevan merkitystä hoidon jälkeiselle selviytymiselle.

Riippuvuus päihteisiin syntyy vähitellen. Niinpä hoitokin voi kestää pitkään. Päihdeterapian keskeisin menetelmä on keskustelu, jolloin tarkoituksena on saada asiakas oivaltamaan päihteiden käytön syitä ja etsimään sille turvallisempia vaihtoehtoja.

Tavoitteet

Muutos edellyttää omien ajatus- ja toimintamallien avaamista ja ymmärtämistä, jotta ajattelun ja toiminnan muutos olisi mahdollista. Kyseessä on siis sisäinen muutosprosessi, joka edellyttää mm. hämmennystilojen sietämistä, vastoinkäymisten hyödyntämistä ja kykyä nauttia muutoksesta.

Olennaista muutosprosessissa on se, että päästää irti tarpeettomasta ja oppii koko ajan pois vanhasta. Sanoo ei asioille, joihin aiemmin on myöntynyt, osaa havannoida ja eritellä omia ajatuksiaan, tunteitaan ja kehotuntemuksiaan; uskaltaa aidosti olla sitä mitä on.

Muuta apua

Paihdelinkki.fi on A-klinikkasäätiön ylläpitämä sivusto, jossa on kattavasti tietoa päihteistä ja riippuvuuksista. Testit ja laskurit -osiossa voit arvioida (alkoholin, huumeiden, tupakan, rahapelien, netinkäytön, seksiriippuvuuden, mieliala) omaa tilannettasi, kun pohdit, haetko apua itsellesi, läheisellesi tai koko perheelle.

Lue myös: Irti päihteistä -artikkelini Porin Lääkäritalon Hyvässä Hoidossa 3/2016

Haluatko kysyä jotain päihdeterapiasta?

Voit olla minuun yhteydessä 044 366 3524, kirsi-marja.hoffren@perhejapari.fi tai nettilomakkeen kautta.

Varaa aikasi Terveystalon verkkoajanvarauksesta
Aloita valitsemalla käyntisi maksajatyyppi, valitse asiantuntijat ja tämän jälkeen kirjoita "hae asiantuntijaa nimellä" -kenttään Kirsi-Marja Hoffren.

Ajanvaraus puhelimitse Terveystalon kautta: 030 6000.

  ©   Perhe- ja paripsykoterapiapalvelut Kirsi-Marja Hoffrén & Dynamic Solutions  Valokuvat: Minna Bergman-Simula